Auto onderdelen kopen voor bepaalde merken

Misschien weet u welk merk of model u tweedehands wilt aanschaffen, of heeft u nog geen idee? Een voordelige auto kopen is tegenwoordig makkelijker dan u verwacht. Voordat u daadwerkelijk naar een autobedrijf stapt, is het belangrijk om goed op te letten bij een aantal zaken die het kopen van een nieuwe auto ook uw geld waard maken.

De aanschafkosten

De prijs van een gebruikte auto zal vaak lager liggen dan van een nieuwe auto. Maar vergeet niet dat er naast de aanschaf van de auto nog andere kosten bijkomen. Voorbeelden hiervan zijn: verzekering, reparatie en onderhoud. Bij het kiezen van een auto is het handig om een aanschafprijs van minimaal € 4500,- te nemen. Hiermee heeft u in elk geval BOVAG garantie. Voor landrover onderdelen of accessoires kunt u terecht op

Belastingen

Een voordelige auto kopen neemt kosten zoals belastingen met zich mee. U krijgt bij de aanschaf van een tweedehands auto te maken met BPM (Belasting van Personenauto’s en Motoren). U hoeft deze maar één keer te betalen bij de aanschaf van uw auto. De BPM wordt vastgesteld op basis van CO2-uistoot.

Ook betaalt u periodiek motorijtuigenbelasting. Hoerveel dit is, hangt van een paar factoren af. Het is een samenhang van het gewicht van de auto, de brandstof en de provincie waar u woonachtig bent. Het is over het algemeen bekend dat dieselrijders veel meer belasting betalen dan benzinerijders.

Maak altijd een proefrit

Als u een voordelige auto gaat kopen, maak dan altijd een proefrit. Soms zitten er bij het kopen van auto’s nog verborgen gebreken. Deze zijn meestal motorisch. Maak daarom een uitgebreide proefrit, zodat u een goed gevoel kan krijgen bij de auto en de ruimte in de auto. Kijk of de auto soepel optrekt, schakelt en stationair loopt en probeer verschillende wegdekken uit. Als laatst is het altijd handig om te vragen naar het onderhoudsboekje en teller rapport.